Meimaand  -  Mariamaand

 

Op vrijdag 3, 10, 17, 24 en 31 mei 2019 is er Rozenkrans bidden bij de Lourdesgrot in Venray. Ingang St.Jozefweg. U bent van harte welkom om deel te nemen.


Op 14 oktober was er de jaarlijkse Lichtprocessie naar de Lourdesgrot in Venray. De processie vertrok na de H. Mis van 19.15 uur.


De Lourdesgrot ligt in het park van het St. Jozefklooster aan de Eindstraat te Venray.

***

Omroep Venray is komen filmen bij het rozenkrans bidden. U kunt het terugkijken via www.omroepvenray.nl/webtv/mariaviering-bij-de-lourdesgrot of www.youtube.com/watch?v=nnfWd4GDEZg


***

Lourdesgrot Venray

Stichting Lourdeswerk Venray gaat samen met Herman Elbers de zorg voor de Lourdesgrot op zich nemen.

De dagelijkse zorg zal Herman blijven doen maar tijdens de mei maand en op 10 oktober tijdens de processie naar de grot zal het Lourdeswerk hem bijstaan in de vele werkzaamheden die hiermee gepaard gaan.

Het past in de visie die het Lourdeswerk heeft, namelijk ook hier in Nederland moet men de bedevaartgedachte van Lourdes uitdragen, die gedachte is voor deze stichting al meer dan 35 jaar een item die hoog in het vaandel staat, ze maakt zich hier sterk voor ook tijdens de bedevaarten die ze organiseren.

Zo is deze samenwerking er dus een die voor beide partijen een logische stap is, meer informatie hier over vindt u op de website en op facebook via www.facebook.com/St-Lourdeswerk-Venray-en-omstreken-304962179693996/timeline.
Hier vindt u
ook de data van de bedevaarten.

***


Een artikel over St. Lourdeswerk Venray e.o. in Venray Boeit! van 3 december 2014.
Klik hier om het artikel* te lezen (opent in een nieuw venster).

 

***

Wij zijn ook op facebook te volgen via www.facebook.com/pages/St-Lourdeswerk-Venray-en-omstreken/304962179693996

***

Stichting Lourdeswerk Venray is door de Belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
De ANBI-status maakt het voor donateurs fiscaal aantrekkelijk om de Stichting te steunen. Het RSIN dat u dan moet gebruiken is 810586241.

In verband met de aanscherping van de ANBI-regels per 1 januari 2014 maakt Stichting Lourdeswerk Venray ook de (jaar)verslagen openbaar. 

Deze kunt u hier lezen:

Verslag oktober 2017
Verslag maart 2017
Verslag oktober 2016
Verslag april 2016
Verslag september 2015

Verslag maart 2015
Verslag september 2014

Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2014


***

Overstroming Lourdes - juni 2013
De Grot in Lourdes is voor de 2e keer in korte tijd overstroomd door de vele regenval van de afgelopen tijd en het smeltwater uit de Pyrenee├źn.

De foto's van de schade na de overstroming zijn te bekijken op: http://www.flickr.com/photos/lourdes_sanctuaires

Twee dagen na de nieuwe overstroming in Lourdes is het water weer gezakt. Nu wordt pas duidelijk hoe groot de schade is. Bekijk de nieuwe filmpjes van 20 juni 2013 op: http://www.bedevaarten.com/?nieuwsID=255

***

Een reis naar Lourdes is voor ook mensen die toch nog wel op vakantie willen maar er tegenop zien om alles te regelen en ook wel moeite hebben met "gaan en staan" een ideale mogelijkheid.
Natuurlijk is het een bedevaart maar er is voldoende tijd voor ontspanning en genieten van de stad en de natuur en even zitten op een terrasje hoort er ook bij.

We merken dat ook steeds meer jonge mensen van deze reis kunnen genieten en ervaren wat het met je doet om een weekje naar deze bijzondere plaats te gaan. En bijzonder is het; we zien echtparen, ouders met hun kinderen, zonen of dochters met hun moeder of vader een kleinzoon of kleindochter met hun opa en of oma. Het is soms nodig om de rolstoel te duwen die nodig is omdat men slecht ter been is. Zo'n reis geef je cadeau bij een verjaardag of jubilea.

Lourdes werk Venray e.o. gaat twee maal per jaar met een groep naar Lourdes.
We gaan zelf als reisleiding mee en voor de verzorging die nodig is, zullen er voldoende vrijwilligers meegaan.

Voor informatie kunt u terecht via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
of
telefoon: 0478-502279.