"Mijn taak is te informeren, niet te overtuigen."  
St. Bernadette Soubirous


***

Rozenkrans bidden bij de Lourdesgrot in de meimaand

Lourdesgrot VenrayDe meimaand is van oudsher naast oktober de maand die aan Maria is toegewijd. Dit jaar wordt voor het 19e jaar bij de Lourdesgrot in het park van het St. Jozefklooster aan de Eindstraat, na de inzegening in 1998, elke vrijdag in de meimaand om 19.00 uur de rozenkrans gebeden.

U bent van harte welkom bij dit sfeervolle gebeuren. De Lourdesgrot is weer mooi versierd en is er geen koor aanwezig dan worden er Marialiederen vanaf CD gedraaid zodat iedereen mee kan zingen.

Deze grot is 1938 gebouwd en is een inspiratiebron voor vele mensen. Steeds meer mensen ontdekken dit stille hoekje en ontsteken er een kaarsje voor anderen en voor hun zelf. Hopelijk vinden velen er weer nieuwe kracht.

Er ligt een intekenlijst in de Lourdesgrot om intenties op te geven vanaf zondag 17 april. Er kunnen elke week nieuwe intenties worden opgegeven. Ook kunt u intenties opgeven aan onderstaand adres, zodat het rozenkransgebed nog meer inhoud krijgt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Herman Elbers

Voor de folder van de Lourdesgrot Venray en het contactadres voor de intenties kunt u hierop klikken.


***

Lourdes, juni 2013 van deken Harrie Smeets

 

DE ANDERE WONDEREN VAN LOURDES

Lees het verslag van deken Smeets over de Lourdes reis van juni 2013 door op de onderstaande link te klikken (opent als pdf in een nieuw venster).

Lourdes juni 2013 door deken Smeets

***

Het is leuk om te horen hoe men na thuis komst nog met de bedevaart bezig is, daarom dit artikel geschreven door mensen uit onze groep.

Klik hier om het artikel Kaars voor NLW in Lourdes te lezen.

Het artikel opent in een nieuw venster. In dit nieuwe venster kunt u eventueel de tekst van het artikel vergroten door op een aantal maal `+´  te klikken.

***

Op onze reis in september las Hetty dit gedichtje voor, wat door haar man geschreven was.


Opeens was ik in NEVERS
bij Bernadette in de kerk.
Zij lag er klein en vredig in haar glazen zerk.
Ik nam drie dagen rust weer, ik had het verdiend.
Er was 'n Mis in het Engels, wat heb ik gegriend.
Waarom? Weet ik zelf niet, 't is de toestand of de sfeer.
Of misschien de nabijheid van Ons Lieve Heer ???

Wie weet het waarom, en wie of wat maakt het uit?
Je wordt klein geboren en stoot vaak je snuit.
Dat noemen ze: groeien
en zoveel te groter je wordt
merk je in de eenzaamheid pas
wat er allemaal aan schort.
Geef elkeen wat hem toekomt en de armen iets meer
Daarvan pluk je de rente bij Ons Lieve Heer !!!

J. Kengen †

***

Lourdesreis Limburgse Bedevaart van 2 - 9 juni 2012

Om hierover een chronologische opsomming te geven is een te gemakkelijke opgave, dat kan men wel aan de hand van het dagschema dat iedereen heeft ontvangen. Echter de gevoelens en emoties aan het papier toe te vertrouwen is een ander en zeer moeilijk verhaal, omdat dit ieder op zijn eigen manier beleefd heeft. Uitzonderlijk is toch wel, dat iedereen het als zeer positief ervaren heeft en daarom heeft bijgedragen aan een fantastische sfeer binnen onze groep tijdens de dagen en de avonden tijdens het verblijf in Lourdes.

Het hotel Astoria/Vatican was een perfect onderkomen met zeer goede verzorging. Enkele zeer memorabele activiteiten mogen niet onbenoemd worden, o.a. de lichtprocessie, voor de basiliek, waaraan meer dan 20.000 mensen deelnamen, het bezoek en de H. Mis bij de grot van Bernadette, waar Mgr. Wiertz de H. Mis opdroeg. Ook het bezoek aan de ondergrondse kerk waar de kardinaal van Lyon met assistentie van wel 150 priesters voorging in de H. Mis waar meer als 25000 mensen getuige van waren, liet een onuitwisbare indruk achter. Eveneens het Bernadette museum, het kleine Lourdes en nog vele andere leuke plaatsen. De Tourmalet was eveneens een belevenis met prachtige uitzichten enz. enz. Maar wat het allermeest aansprak was de begeleiding en hulp van de mensen voor de mindervaliden en ouderen. Niets was hun teveel, alles ging zoals het moest en dat zeker te danken aan Cristien en Gerard, de beste regelaars van alles wat er maar te regelen was.

Zoals bij de inleiding al is gezegd over gevoelens en emoties blijft het moeilijk te verwoorden, maar de persoonlijke ervaring is wel deze: In lourdes kwam de hemel wel heel erg kort bij de aarde en deze ervaring zal altijd bij me blijven.

Ger